Köpa bostad i Torre- & Pilar de la Horadada

Man kan ju inte annat än falla för det som Spanien erbjuder såsom klimat, deras avslappnade sätt i mycket av deras dagliga liv. Men att köpa en bostad är lite annorlunda jämfört med vad vi är vana med i norra Europa.

Förbered dig innan du börjar titta på villor / lägenheter och se över din finansiering. Viktigt att tänka på är att utöver köpeskillingen tillkommer ca 13-15% i kostnader för skatt och lagfartskostnader.

De andrahandsobjekt du finner på vår hemsida har gått igenom en noga kontroll av oss för att se att allting är korrekt samt att vi har verifierat vem som är ägare.

Köpa bostad Costa Blanca
Juridiskt ombud bostadsköp Spanien

När du har hittat ett hus eller en lägenhet som du önskar gå vidare med ska handpenning betalas samt köpekontrakt undertecknas. Handpenningen varierar men ligger oftast på min 6.000 € och inbetalas senast inom 2-4 dagar för att bostaden ska tas bort från den öpppna marknaden. Kontraktet undertecknas av dig som köpare tillsammans med säljaren eller dennes ombud. I handlingen skriver man vilket datum tillträde ska äga rum vilket vanligtvis är ca 6-8 veckor efter att man har undertecknat köpekontraktet. Givetvis kan ett tillträde äga rum tidigare om alla parter är överens.

Alla som köper en bostad i Spanien måste ha ett NIE nummer som är ett identifikationsnummer för utlänningar. Detta nummer ska vara med på alla handlingar i Spanien såsom lagfarten, bankkontot, hemförsäkring samt många andra.

Pappersarbete

Om du inte är hemma i det spanska systemet gällande köp av bostad rekommenderar vi starkt att du anlitar ett juridiskt ombud som hjälper dig med allting som har med ditt köp att göra och som bevakar dina intressen genom hela affären.

Alla ärenden nämnda i inforutan utförs via fullmakt som undertecknas hos notarius publicus innan du reser tillbaka till ditt hemland.

Vi kan hjälpa dig med rekommendation av juridiskt ombud om du inte redan har etablerat en kontakt.
Se vår rekommendation via denna länk www.radgivningispanien.com.

Undersökningsplikt

Liksom i Sverige är den som köper en bostad i Spanien ansvarig för att undersöka den noga. Köparen har så kallad undersökningsplikt.

Ett juridiskt ombud hjälper dig med:

 • Hålla kontakten med mäklaren eller ägare, att förbereda köpeavtalet för att säkerställa att alla relevanta klausuler ingår.
 • Ta fram utdrag från fastighetsregistret för att kontrollera vem som äger bostaden, skulder, belastningar m.m.
 • Förberedelse av fullmakt
 • Förberedelse och ansökan av NIE nummer (spanskt id-nummer)
 • Öppnande av bankkonto
 • Underteckna lagfart hos notarius publicus och se till att den registreras
 • Upprätta vatten- och elkontrakt
 • Överföra andra servicekontrakt (ägarförening, kommunal fastighetsskatt m.m.)
 • Upprätta autogiron
 • Förmedla hemförsäkring
 • Betala skatter och arvoden som har med köpet att göra

Intresseanmälan

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi jobbar och hur vi kan hjälpa dig hitta ditt perfekta hem på Costa Blanca.

  Köpa hus Pilar de la Horadada